Múzy na Blátě

Ve dnech 17.8. až 20.8.2018 se na farmě uskutečnila další fáze Kulturního roku na Blátě 2018. Tentokrát se jednalo o letní festival s opravdu bohatým programem.

The Tap Tap & Buzerant

V pátek v 18,00 hodin byl festival zahájen koncertem kapely The Tap Tap. Koncert moderoval Jan Kraus s Láďou Angelovičem. S dokonale rytmicky sladěnou a energickou kapelou si zazpívala Ivana Chýlková a na bicí zahrál Petr Čtvrtníček. Ve večerních hodinách vystoupila kapela Buzerant, za bicími zasedl opět Petr Čtvrtníček a písně s neotřelými texty plnými notné dávky recese zpíval Leoš Noha.

Edith Piaf - Dnes nechci spát sama

Sobotní odpoledne bylo pro změnu plné francouzského šansonu. Divadlo Kampa představilo svoji hru Edith Piaf - Dnes nechci spát sama. Vanda Hauserová nás provedla pestrým životním příběhem Edith Piaf, zazpívala její nejpopulárnější písně a Petra Bílková ji doprovodila hrou na klavír, na akordeón a rovněž bravurně zvládla ztvárnit několik důležitých postav provázejících Edith jejím společensky náročným uměleckým životem, a to včetně několika mužských rolí. Ztvárnění bylo opravdu profesionální, obecenstvo téměř nepostřehlo, že celé divadelní představení opravdu zvládly odehrát jen dvě herečky. Před očima všech přítomných se tak postupně odvíjel zajímavý a lidsky komplikovaný příběh velké zpěvačky, která si během své kariéry podmanila svým zpěvem nejednu světovou metropoli. Díky velkému beduínskému stanu chráněni před sluncem jsme si užili opravdu nádherné představení.

Čtyři dohody, Pátá dohoda

V neděli a v pondělí vždy navečer na farmu zavítal pan Jaroslav Dušek. Festival obohatil již legendárním představeními Čtyři dohody a také navazujícím méně známým představením Pátá dohoda. A jak je již tomuto herci vlastní, jednalo se o velmi vtipná a zábavná představení, během kterých se často z obecenstva ozýval smích a potlesk. Hudební doprovod ve složení bicí-Konopásek, kytara a zpěv- Pjér La Šéz doplnil představení několika písněmi a rytmicky podbarvil opravdu zajímavé a inspirativní rozjímání o životě a různých životních situacích.

Slovo pořadatele

Ráda bych poděkovala účinkujícím a všem lidem, kteří se svou prací podíleli na vzniku tohoto nádherného festivalu, který byl velmi pestrý a dle recenzí si každý divák našel něco podle svého vkusu.

Letošní festival dozněl a už začínáme připravovat program příštího roku. Dáme si záležet, abychom Vás opět potěšili výběrem zajímavých účinkujících.

The Tap Tap

Živé hudební vystoupení

THE TAP TAP - nevšední kapela
Kapela studentů a absolventů školy Jedličkova ústavu The Tap Tap není žádná rychlokvaška. Během 16 let existence si kapela poctivě prošlápnula své místo v Českém šoubyznysu a mnohokrát úspěšně reprezentovala ČR i v zahraničí. THE TAP TAP je hudebním souborem, který v roce 1998 založil a vede Šimon Ornest. V souboru hrají převážně studenti Jedličkova ústavu a škol, projektu STUDEO, ale také hostující profesionální hudebníci.

The Tap Tap na Blátě

Příspěvky ze sociálních sítí

Reakce ze sociálních sítí

Buzerant

Živé hudební vystoupení

Petr Čtvrtníček - Buzerant - Legendární formace
Legendární formace, se kterou natáhnete brka! Bicí soupravu trápí sám Petr Čtvrtníček a do mikrofonu káže svá hnědomoudra Centrální buzna lidstva pan Leoš Noha. Hnědá je dobrá, Slzy z mý klády šedivý a spousty dalších fláků od kaďáku. Kapela Buzerant uzavře svým hudebním svěračem páteční večer festivalu Letní múzy na Blátě 2018.

Buzerant na Blátě

Edith Piaf

Edith Piaf - Dnes nechci spáta sama

Šansonové písně Edith Piaf i její životní příběh inspirují k interpretaci mnoho hudebních, divadelních i filmových tvůrců. Proč inspiroval také nás a co v jejích písních i životě hledáme nového? Jak říká sama Edith Piaf: „ Šanson je vlastně příběh, a ten musí být takový, aby mu lidé věřili. Musí rvát srdce, a naříkat, to je můj žánr. „

"Měla život tak smutný, že se zdá příliš krásný na to, aby byl pravdivý."
Divadelní představení inspirované knihou Simone Berteaut Edith Piaf.

Edith Piaf na Blátě

Recenze z časopisu: MIKROREGION UHLÍŘSKOJANOVICKA A STŘEDNÍHO POSÁZAVÍ

Velmi nás potěšil výše uvedený článek, jehož autorkou je paní Eva Zinke. Děkujeme!!! 🙂

Čtyři dohody

Divadelní představení

Ve Čtyřech dohodách odhaluje Don Miguel Ruiz zdroj omezujících názorů, které připravují o radost a vedou ke zbytečnému utrpení. Čtyři dohody založené na staré toltécké moudrosti, nabízejí silný kód chování, který dokáže rychle proměnit náš život v nový prožitek svobody, opravdového štěstí a lásky. Hra je zpracována velmi odlehčeně, promítne se v nadsázce, volně zpracovaná, kde každé představení je originál z důvodu častého improvizování.

Čtyři dohody: miřte slovy přesně, neberte si nic osobně, nevytvářejte si žádné domněnky, dělejte vše, jak nejlépe dovedete.

Čtyři dohody na Blátě

Reakce ze sociálních sítí

Dojmy návštěvníků

„Úžasná záležitost, skvělé vystoupení Jaroslava Duška ve mě zanechalo velký dojem a člověk měl cestou domů o čem přemýšlet. Velmi nenásilně a nevtíravě podané ideje staré filozofie, kterou Jaroslav Dušek dokáže zpřístupnit všem věkovým skupinám. Moc se nasmějete, ale občas ten smích ztuhne na rtech. Velmi inspirativní a doporučeníhodné.“

„Pohlazení na duši. Po představení se musí člověk hodně zamyslet nad svým dosavadním životem. Herecký výkon pana Duška je mimořádný, je vidět jak si to užívá a hraje pro radost.“

„Skvělé představení. Jednoduché, úžasné, geniální. Nedá se to moc popsat, musí se to zažít! Už jsem byla na představení asi 6x a zase půjdu. Pan Dušek má ode mě ohromné díky, za to, že stále s takovým elánem a nadšením šíří tyto krásné myšlenky.“

Pátá dohoda

Divadelní představení

Pátá dohoda nás zavádí do hlubší roviny našeho sebeuvědomování a navrací nás k našemu vrozenému pravému já. Toto pokračování Čtyř dohod, které změnily životy milionům lidí po celém světě, připomíná největší dar, kterým se můžeme obdarovat: svobodu být sám sebou. Výsledkem praktikování páté dohody je naprosté přijetí sebe sama takových, jací jsme, a naprosté přijetí všech ostatních lidí takových, jací jsou. Pátá dohoda chce přinést lidem na celém světě svobodu být sami sebou.

Pátá dohoda na Blátě