Velikonoce na Blátě 2018

Sobota 31. března 2018 od 11:00 do 17:00.
Slavnostní otevření zmrzlinové sezóny, letního baru, gril baru. Velikonoční tvoření a koncert kapely Pískomil se vrací.

Dne 31.3. 2018 odstartovala letošní venkovní sezónu na Blátě koncertem pro rodiny kapela Pískomil se vrací. Parta Spolku přátel z Bláta připravila celodenní program pro děti a jejich rodiče v podobě velikonočních dílen. Z důvodu nepříznivé předpovědi počasí jsme zajistili krytou venkovní plochu o rozloze 350 m2 kde program probíhal. Návštěvníci měli možnost odnést si vlastnoručně vyrobené předměty s velikonoční tématikou – ozdobné dekorace, nazdobené perníčky, upletenou pomlázku, vejce namalovaná voskem. Každý si také mohl vyzkoušet ruční výrobu předmětů plstěním z ovčí vlny a seznámit se s technikou předení vlny na kolovrátku.

Program akce

Vstupné: zdarma, Velikonoční tvoření 100 Kč/osobu, koncert 50 Kč/osobu

Slavnostní otevření gril baru, letního baru a zahájení zmrzlinové sezóny

11 - 17 hodin

Letošní rok jsme pro Vás rošířili nabídku občerstvení.
Můžete se těšit na zcela nový stánek - Gril Bar - s nabídkou teplých i studených pokrmů z nejkvalitnějších surovin, čerstvých džusů (fresh), smoothie a míchaných nápojů.
Na letním baru můžete nadále ochutnat naší domácí Zmrzlinu ze statku, zákusky, skvělou kávu, pivo nebo ochutnávky sýrů.
V koloniálu najdete široký sortiment našich sýrů a dalších mléčných produktů.

Slavnostní otevření gril baru, letního baru a zahájení zmrzlinové sezóny

Velikonoční tvořivé dílny pro děti i dospělé

13 - 15 hodin

Pletení pomlázky, malování vajec voskem, zdobení perníčků, výroba velikonočních dekorací a zpracování ovčí vlny. Na označeném místě v areálu farmy bude možnost zakoupit vstupenku, která opravňuje svého majitele absolvovat velikonoční tvořivé dílny. Vstupenka může mít formu průkazky, která umožňuje navštívit všechna stanoviště a z každého si odnést jeden vlastní výrobek.

Cena průkazky je 100 Kč na osobu (dospělý i dítě). Nebo si můžete zakoupit jeden Blaťák, který opravňuje svého majitele absolvovat pouze jednu vybranou dílnu a odnést si odtud jeden vlastní výrobek. Cena Blaťáku je 30 Kč (dospělý i dítě). Cena vždy zahrnuje materiál použitý k tvoření.

Velikonoční tvořivé dílny pro děti i dospělé

Pískomil se vrací

16 - 17 hodin

energií nabitý koncert pro děti a rodiče, při kterém se nikdo nenudí.
Vstupné 50 Kč/osobu